Diskuzní fórum a poradna

Datum 12.09.2012

Vložil Redakce

Titulek Re: Rekuperační střechy

Odpovědět

Pravděpodobně máte na mysli specifický druh dvouplášťové střechy, ve které se využívá tepla akumulovaného v meziprostoru střechy. Asi i toto je jedno z možných řešení. Zde je nutné dát si pozor zejména na správný návrh proudění vzduchu, tedy orientaci a sklonu střechy, velikost a umístění provětrávacích otvorů, ochraně vložené izolace apod. tak, aby místo vidinu zisku tepla nedošlo ke klasickým poruchám nefunkční dvouplášťové střechy. S pozdravem Vaše redakce.

Datum 02.09.2012

Vložil Michal V.

Titulek Jak odhlučnit mezibytovou stěnu

Odpovědět

Bydlím v půdním bytě a stále slyším sousedy přes mezibytovou stěnu. Dle projektu jsem zjistil, že stěna je z Ytongu tl. 300mm, je to v pořádku a co se s tím dá dělat?

Datum 02.09.2012

Vložil Redakce

Titulek Re: Jak odhlučnit mezibytovou stěnu

Odpovědět

Bohužel to není v pořádku, stěna z pórobetonu z hlediska akustiky nevyhoví a je to hrubá chyba projektu, resp. realizace. Tato chyba se stává zejména při rekonstrukcích, jelikož se při stavbě dává přednost lehkých a rychlým technologiím. Jednou z nejspolehlivějších úprav je instalace akustické předstěny ze sádrokartonu, provedená přesně dle technického listu výrobce. S pozdravem Vaše redakce.

Datum 11.08.2012

Vložil Vlasta Kadlecová

Titulek odsouhlasení pozemku

Odpovědět

Z jakého důvodu je nutné odsouhlasení pozemku se sousedním vlastníkem pozemku? - pozemek byl vytýčen geodetem

Datum 23.08.2012

Vložil Redakce

Titulek Re: odsouhlasení pozemku

Odpovědět

V případě, že je pozemek zakreslen v katastrální mapě nebo existuje ověřený geometrický plán, podle kterého se vytyčuje, tak se soused neúčastní. Souřadnice hraničních bodů jsou totiž přesně dány, navíc v geometrickém plánu by mělo být popsáno, jakým způsobem byly tyto body ve skutečnosti při zpracování plánu vytyčovány. V případě, že se parcela teprve vytváří, je zapotřebí, aby geodet zorganizoval vytyčovací řízení, při kterém by měl být soused přítomen. V případně, že se na vyzvání soused nedostaví, je toto zaprotokolováno. S pozdravem, Vaše redakce.

Datum 25.07.2012

Vložil Václav

Titulek Hloubka základů v jílu

Odpovědět

Jakou doporučujete hloubku základů pro rodinný dům v jílu?

Datum 25.07.2012

Vložil Redakce

Titulek Re: Hloubka základů v jílu

Odpovědět

Minimální je 1200mm, doporučená 1500mm, při nejistotě je dobré přizvat k prvnímu výkopu geologa.
Rozhodně je nutné výkopy okamžitě zalít betonem a rozhodně nevkládat do základové spáry žádné mezivrstvy jako jsou např. štěrkové podsypy. S pozdravem, Vaše redakce.

Datum 01.07.2012

Vložil Jarda B.

Titulek Plíseň pod podlahou

Odpovědět

Dobrý den, mám problém při odkrytí plovoucí podlahy jsem zjistil plošnou plíseň. Jde o podlahu v pokoji nad sklepem. Může to být špatnou skladbou?

Datum 01.07.2012

Vložil Redakce

Titulek Re: Plíseň pod podlahou

Odpovědět

Zcela určitě, rozdíly teplot totiž způsobují ve skladbě kondenzaci a ta následně přejde v plíseň. Současně moderní plovoucí podlahy nejsou dostatečně difúzní a tudíž prostupující pára se může pod nimi zachytit a vytvořit tak plíseň. Skladba musí tudíž obsahovat vrstvu dostatečné tepelné izolace a v případě vlhkosti sklepa i parozábranu. S pozdravem, Vaše redakce.

Datum 28.06.2012

Vložil Radek Dvořák

Titulek svod dešťové vody

Odpovědět

Jak mám postupovat když mi od souseda teče voda ze střechy na múj pozemek.Soused tvrdí že tam nikdy okap nebyl a dávat ho tam nemusí.Z důvodu že já si mám tuto vodu dát kam chci a sám to udělat že to tak bylo před cca 40 lety.Nehledě že soused jak teče voda po stěně tak i on sám má hodně mokrou zeď a omítka padá na můj pozemek.Stavební úřad to nechce řešit.Děkuji

Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode